Kaikukortti

Pyhäntä on mukana Pohteen koordinoimassa Kaikukortti-kokeilussa vuonna 2024!

Mikä on kaikukortti? 

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastuksiin. 

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja mukana oleviin kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin, kuten konsertteihin, teattereihin, museoihin, mutta myös kuntosaleille ja uimahalleihin. Kaikukortin käyttökertoja ei ole rajattu. 

Kuka kortin voi saada? 

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana korttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun palvelun yksikössä. Ehtoina Kaikukortin saamiselle on, että olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja, ja olet vähintään 16-vuotias. Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloista. Voit pyytää oma korttisi sosiaali- ja terveyspalveluista, jossa olet asiakkaana. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton. Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan. 

Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 18-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan.  

Kaikukorttia Pyhännällä jakavat: 

  • Pohteen jakajatahot Rannikko/Eteläinen: Lastensuojelu, Lasten, nuorten ja perheiden palvelut, Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelut, Ikäihmisten sosiaali- ja palveluohjaus, Vammaissosiaalityö ja palveluohjaus, Maahanmuuttopalvelut 
  • Pyhännän kappeliseurakunnan diakoniatyö

Kaikukorttikohteet Pyhännällä:

  • Pyhännän kunnan kuntosali 
  • Pyhännän kunnan kirjastopalvelut, kaukolainat  
  • Jokihelmen opiston ryhmämuotoiset kurssit (etukäteen ilmoitetut liikunta-, taito- ja taideaineiden kurssit). Kurssille ilmottautuessa soita puh. 044 7591 999. Tarvitset ilmottautumisen yhteydessä Kaikukorttisi numeron. Kurssit löydät täältä. 

Kaikukortilla voit osallistua myös muiden paikkakuntien Kaikukortti-tarjontaan.  

Lisätietoja Kaikukortista: 
Riikka Teeriaho Hyvinvointikoordinaattori p. 0401912241, riikka.teeriaho@pyhanta.fi
Carita Hiironen Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori, Pohde p. 040 635 5406, carita.hiironen@pohde.fi