Ajankohtaista Pyhännän koronavirustilanteesta 28.10.2010

Pyhännän kunnan alueella on todettu useampia koronatartuntoja ja koronatilanne on heikentynyt. Altistuneet on saatu kartoitettua, mutta uusia tartuntoja on edelleen odotettavissa.

Jotta koronatilanne saadaan hallintaan, suosittelemme maskin käyttöä liikuttaessa julkisissa tiloissa ja esimerkiksi kaupoissa. Hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on myös tärkeää huolehtia.

Koronarokotus suojaa tehokkaasti koronavirusinfektion vaikealta muodolta, joten suosittelemme vahvasti täyden rokotussarjan ottamista.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi suosittelee, että Pyhännällä hakeudutaan koronanäytteenottoon lievissäkin hengitystieinfektion oireissa. Erityisesti rokottamattomien tai vain ensimmäisen koronarokoteannoksen saaneiden on tärkeää hakeutua koronatestiin oireiden ilmaantuessa. THL:n ja PPSHP:n ohjeiden mukaisesti oireettomia henkilöitä ei testata. Kotitestejä voi tarvittaessa ostaa itse ja mikäli näyte on positiivinen, varataan aika Helmen koronanäytteenottoon. Ajan voi varata päivystysnumerosta 08-452 700. Viikonloppuisin näytteenotto on Oysin yhteispäivystyksessä.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi