Palvelut

Lainaaminen

  • aineisto lainataan kirjastokortilla, joka on yhteinen Kiri-kirjastojen kanssa (Haapajärvi, Haapavesi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Siikalatva), ensimmäinen kortti on maksuton, uusi kortti kadonneen tilalle maksaa 2 €
  • laina-ajat: kirjat, lehdet (uusinta lehteä ei lainata), kasetit ja nuotit 4 viikkoa, videot, DVD:t, CD-levyt ja romput 2 viikkoa

Kaukopalvelu

Asiakas voi pyytää kaukolainaksi aineistoa, jota ei löydy Pyhännän kirjastosta. Aineistoa lainataan joko yleisistä tai tieteellisistä kirjastoista. Kaukolainatilaukset on tehtävä mielellään kirjallisesti kaukolainalomakkeella. Kaukolainan maksu on 2 €/laina.

Tietokoneet ja internet

Kirjastosalissa on kaksi tietokonetta, joita ei voi etukäteen varata käyttöön. Nuorten huoneessa ja lehtilukusalissa on molemmissa yksi kone, joita voi varata etukäteen puoleksi tunniksi. Perusteltua työskentelyä varten voidaan antaa pitempiäkin aikoja.

Kaikissa koneissa on internet-yhteydet, tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelma ja USB-portit. Lisäksi nuorten huoneen, lehtilukusalin ja yhdeltä kirjastosalin koneelta on tulostusmahdollisuus. Tulostus maksaa 0,10 €/kpl, paperia saa lainaustiskiltä. Koneisiin saa kuulokkeet virkailijoilta.

Kiri-yhteistyö

Kiri-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta. Kiri-kirjastojen väliset lainat ovat maksuttomia.

Tietopalvelu

Henkilökunta palvelee tietopalveluasioissa. Asiakas voi hakea tietoa kirjaston koneilta. Kirjaston käytössä on kansallisia tietokantoja. Tiedonhakupyyntöjä voi jättää myös puhelimitse tai sähköpostilla. Asiakas voi käyttää myös valtakunnallista Kysy Kirjastonhoitajalta -palvelua.