Pyhäntäläisiä yrityksiä

 

Elintarviketeollisuuden yrityksiä

Feelia OyFeelia_logo

Elintarvikkeita Pyhännällä valmistava Feelia Oy on perustettu vuonna 2007 ja on nyt osa Fodelia-konsernia. Pyhännän kunta rakensi tuotantotilat Feelia Oy:lle 2013 ja laajensi niitä 2016. Feelia Oy:n kasvuvauhti on ollut niin kova, että tilat kävivät pieniksi ja yhtiö rakensi oman tehtaan Leiviskänkankaan teollisuusalueelle 2018 ja 2020 yhtiö aloitti tuotantilojen laajennuksen.

Feelia valmistaa ja myy valmisruokaa julkiselle sektorille, tapahtumiin sekä tarjoaa ratkaisut lounasravintoloille. Feelian vuosittainen ruoan valmistuskapasiteetti on noin 4 miljoonaa kiloa, ruoka valmistetaan innovatiivisella ja patentoidulla valmistusmenetelmällä. Valmisruokien raaka-aineiden kotimaisuusaste on noin 95% ja Feelia pyrkii käyttämään tuotteissaan lähituottajia.

Feelia Oy:n verkkokauppa on kasvanut nopeasti ja tuo ruuat tarvittaessa tilaajan kotiovelle.

Feelian Take a Soup -keittokonsepti ja Take A Meal-ateriakonsepti sisältyvät monen ruokakaupan, ravintolan, pubin, kahvilan ja huoltamon valikoimaan.

www.feelia.fi

Oy Maustaja Ab

Oy Maustaja Ab

Real Snacks Oy

Real Snacks Oy on osa Fodelia-konsernia Feelia Oy:n tavoin. Real Snacks Oy toimii Pyhännän kunnalta vuokratuissa tiloissa. Pyhännän kunta on tehnyt useita investointeja 2010- luvulla Real Snacks Oy:n tiloihin ja mahdollistanut yhtiön toiminnan kasvun. 

Real Snacks Oy

Puutavaran valmistus ja jatkojalostus

Salvos Finland OySalvos

Hirsisiä Valmismökkejä, Valmissaunoja sekä Valmisaittoja valmistava Salvos Finland Oy:n juuret ovat 1980 -luvulta, 
jolloin yhtiön pääperustajat luopuivat maatilasta ja aloittivat rakennus- ja remonttiliiketoiminnan.  
Vuosien aikana valmistui satoja kohteita asiakkaiden toiveiden mukaan hirsisaunasta muuttovalmiiseen omakotitaloon.
Kaikki rakentaminen tapahtui kohteessa, satoi tai paistoi. Vuonna 2008 valmistui ensimmäinen Lamun tehtaalla valmistettu löylyvalmis hirsisauna.
Toiminnan nopeasti kasvaessa yhtiö tarvitsi uusia, laajempia toimitiloja ja kun Pyhännän kunta ja yhtiö pääsivät sopimukseen tuotantotilojen rakentamisesta, muutti Salvos Oy Pyhännälle vuonna 2011.
Pyhännälle muuttoon vaikutti merkittävästi kunnan yrittäjämyönteinen asenne.

Salvoksen kasvu on jatkunut voimakkaana ja tehdasta on laajennettu useaan otteeseen. Eurropan moderneimmassa hirsitehtaassa valmistuu kustannustehokkaasti satoja rakennuksia vuodessa. Myös tulevien vuosien kasvun odotetaan jatkuvan voimakkaana. Kasvun turvaamiseksi yhtiö itse rakentaa 2020 uusia tuotantotiloja Pyhännälle n. 7000 m2.

Yhtiö on edelläkävijä hirsisissä valmisrakennuksissa.

Salvos Finland Oy

LapWall Oy

Pyhännän kunta rakensi LapWall Oy:lle tuotantotilat 2012. Tuotantotilaa on laajennettu ja muutettu useasti vuosien 2013-2017 aikana, sillä yhtiön kasvuvauhti on ollut nopeaa. LapWall Oy on rakentanut erittäin paljon myös itse tuotanto- ja varastotiloja lisää, jotta kasvu on ollut mahdollista. Yhtiöllä on tuotantoyksiköt kokonaisuudessaan Pyhännällä, Pälkäneellä, Vetelissä ja Raahessa, sekä kaksi toimistoa Oulussa ja Vantaalla.

LapWall Oy

PRT-Forest Oy

PRT-Forest Oy

Pyhännän Puu-Top Oy

Pyhännän Puu-Top Oy

Kantolatuvat

Kantolatuvat

Pyhäntäläiset yritykset löytyvät Haapaveden-Siikalatvan seudun www-sivuilta, Haapavesi-Siikalatvan seutu