Yrittäjyys ja elinkeino

Pyhäntä elää yrittäjyydestä

Pyhäntä on kunta, jossa teollisuus on suurin työllistäjä.

Kunta on käynnistänyt aktiivisen elinkeinopolitiikan 1960-luvulla ja kehitystyö jatkuu, tosin nyt pääasiassa yritysvetoisesti. Leiviskänkankaan teollisuusalue on laajentunut ja teollisuuden tuotanto monipuolistunut. Teollisuusrakentaminen on vilkasta ja työpaikkakehitys on positiivinen.

Kunnasta löytyy edullisia teollisuustontteja yritysten tarpeisiin, hyvä yritysympäristö, vaihtoehtoja asumiseen ainutlaatuisen luonnon keskellä ja asianmukaiset kuntapalvelut.

Pyhännän yrityselämä perustuu alueelta saataviin raaka-aineisiin, ennenkaikkea puuhun. Puutuotealalle on syntynyt uusia yrityksiä niin, että puutuotealan osaaminen ja tuotteiden laatu ovat erittäin korkella tasolla. Myös elintarviketeollisuudella on vuosikymmenten perinteet paikkakunnalla ja viime vuosina tämä teollisuudenhaara on laajentanut merkittävästi toimintojaan Pyhännällä. 

Yritysympäristö Pyhännällä on hyvä. Jos yritysidea syntyy, yritysneuvonta kunnassa ja seutukunnassa toimivat ja aloittava yrittäjä otetaan mielihyvin vastaan. Yhteistoiminnalla pyritään idean jalostamiseen yritykseksi. Kaavoitettuja teollisuustontteja löytyy ja kunnallistekniikka tonteille rakennetaan. Alueella on työvoimaa ja hyvätasoisia vuokra-asuntoja ja tontteja on saatavilla.

Yritysneuvonta

Pyhännän kunnassa yritysneuvontaa tarjoaa kunnanjohtaja Jouko Nissinen
040 1912 201 / jouko.nissinen(at)pyhanta.fi

Yhteistyökumppaneina yritysneuvonnassa ja hanketoiminnassa ovat myös:

Lisäksi tietoa löytyy nettiosoitteesta: www.yritystulkki.fi/fi/alue/siikalatva/